



Είδος | Σοκολάτες |
Βάρος | 500gr |
- Διαθεσιμότητα: EΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ
- Κατασκευαστής: SWEETBAY
- Κωδικός: 045-0040-500
Σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες με πραγματικά πλούσια και γεμάτη γεύση.
Λιώσιμο κουβερτούρας σε μπεν μαρί.
Χρησιμοποιήστε
μια κατσαρόλα και ένα σκεύος(μπολ ανοξείδωτο ή γυάλινο)που να αντέχει
σε υψηλή θερμοκρασία. Ακουμπήστε το σκεύος πάνω στο στόμιο της
κατσαρόλας. Βάλτε στην βάση της κατσαρόλας 4-5 εκ. νερό.
Πρέπει να
φροντίσετε να εφαρμόζει καλά το μπολ στην κατσαρόλα και να σιγουρευτείτε
ότι η βάση του δεν ακουμπάει στο καυτό νερό. Βράστε το νερό σε μέτρια
θερμοκρασία μέχρι να αρχίσει ήπιος βρασμός.
Ρίξτε στο μπολ τα 2/3 της
σοκολάτας. Σβήστε τη φωτιά κι ανακατέψτε με μαρίζ. Μόλις λιώσει η πρώτη
δόση, προσθέστε και την υπόλοιπη σοκολάτα. Ανακατέψτε ξανά, μέχρι να
λιώσει και να γίνει λεία η σοκολάτα.
Το μεγάλο μυστικό για να μείνει
γυαλιστερή η σοκολάτα μετά το λιώσιμο είναι να τη λιώσετε σταδιακά σε 2
δόσεις για να εξισορροπηθεί η θερμοκρασία της και να παραμείνει
γυαλιστερή. Έτσι σταθεροποιούνται οι κρύσταλλοι του βούτυρο κακάο και η
λιωμένη σοκολάτα είναι λεία και γυαλιστερή.
Λιώσιμο κουβερτούρας σε μικροκύματα.
Είναι
πιο γρήγορη μέθοδος, αλλά πρέπει να έχετε το κατάλληλο σκεύος για τα
μικροκύματα. Ένα μπολ δηλαδή που δεν θα αναπτύξει πολύ υψηλή θερμοκρασία
στο φούρνο. Πρώτον γιατί δεν θα μπορείτε να το πιάσετε και να
ανακατέψετε και δεύτερον για να προστατέψετε τη σοκολάτα από πολύ υψηλές
θερμοκρασίες. Βάλτε μέσα στο μπολ τη σοκολάτα και λιώστε τη για 1 λεπτό
στο 70% της δύναμης του φούρνου σας. Βγάλτε από το φούρνο μικροκυμάτων
κι ανακατέψτε καλά να διαλυθεί και να λιώσει η σοκολάτα. Επαναλάβετε,
αυτή την φορά για 10-15 δευτερόλεπτα και ανακατέψτε καλά να διαλυθούν
τυχόν κομμάτια σοκολάτας.
Θερμοκρασίες σοκολάτας:
* στους 45°-50°C, αν είναι Kουβερτούρα 55% ή 60%
* στους 40°-45°C, αν είναι Κουβερτούρα Γάλακτος
* στους 40°C, αν είναι Λευκή
Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία της στους 26°-27°C και στη συνέχεια την
ανεβάζουμε πάλι προσθέτοντας ζεστή λιωμένη σοκολάτα μέχρι να φτάσουμε την θερμοκρασία στους 30°-31°C έτσι ώστε να μπορούμε να φορμάρουμε, να βουτήξουμε, να επικαλύψουμε ή να κάνουμε ντεκόρ.
Διαφορές σοκολάτας με απομίμηση σοκολάτας:
- Η πραγματική σοκολάτα παρασκευάζεται από βούτυρο κακάο και κακαόμαζα αλλά μπορεί να περιέχει και άλλα συστατικά, όπως ζάχαρη, γάλα, λεκιθίνη κλπ.
- Η απομίμηση σοκολάτας παρασκευάζεται από σκόνη κακάο (που αντικαθιστά την κακαόμαζα) και φυτικές λιπαρές ουσίες, όπως φοινικοπυρηνέλαιο και έλαιο κοκοφοίνικα (αντί του βουτύρου του κακάο). Ωστόσο είναι ένα περισσότερο επεξεργασμένο προϊόν, κυρίως όσον αφορά στις λιπαρές ουσίες, προκειμένου αυτές να πλησιάσουν τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του βουτύρου του κακάο (με βασικό να λιώνει στο στόμα, χωρίς να κολλάει στον ουρανίσκο).
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Ζάχαρη, βούτυρο κακάο, κακαόμαζα, γαλακτωματοποιητής, λεκιθίνη σόγιας, εκχύλισμα φυσικής βανίλιας, κακάο 55%.
Διατροφική αξία
ανά 100gr.:
Ενέργεια: 2323kj/558kcal
Λιπαρά: 35gr εκ των
οποίων κορεσμένα 42gr
Υδατάνθρακες: 49gr εκ των οποίων σάκχαρα: 44gr
Ίνες: 11gr
Πρωτεΐνες: 5,9gr
Αλάτι: 0gr
*Την περίοδο Μάιο - Σεπτέμβριο λόγω υψηλών θερμοκρασιών, το προϊόν ενδέχεται να αλλοιωθεί στη συσκευασία κατά τη μεταφορά.