27 Δεκ
Δημοσιεύτηκε από
0 Σχόλιο(α)
162 Προβολή(ες)
Η Συνταγή
Τα Υλικά που θα χρειαστούμε (Για 14 τεμάχια):
Για τη Ζύμη:
▪ 84 γρ. Βιολογικό Αλεύρι Ολικής Άλεσης από Μαλακό Σιτάρι Όλα Bio
▪ 276 γρ. Βιολογικό Σκληρό Αλεύρι για Λευκό Ψωμί
▪ 90 γρ. Βιολογική Ζάχαρη Καρύδας
▪ 8 γρ. Αλάτι
▪ 40 γρ. Κρόκος
▪ 220 γρ. Νερό (σε θερμοκρασία δωματίου ή χλιαρό)
▪ 40 γρ. Νωπή μαγιά
▪ 100 γρ. Ελαιόλαδο
▪ 20 γρ. Κακάο Ημιαποβουτυρωμένο Σε Σκόνη Βιολογικό Όλα Bio
Για το Μείγμα Κανέλας-Ζάχαρης:
▪ 24 γρ. Βιολογική Κανέλα Κεϋλάνης σε Doypack Όλα Bio
▪ 80 γρ. Βιολογική Ζάχαρη Καρύδας
Για το Frosting Τυριού:
▪ 60 γρ. Κρέμα τυριού (τύπου Philadelphia)
▪ 80 γρ. Γάλα
▪ 20 γρ. Μείγμα Sweetbay Κρύα Κρέμα Ζαχαροπλαστικής
▪ 20 γρ. Ζάχαρη άχνη
▪ Βούτυρο (κατά προτίμηση)
Εκτέλεση:
Για το Frosting Τυριού:
1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα σύρμα μέχρι η κρέμα να γίνει λεία.
2. Αποθηκεύουμε στο ψυγείο μέχρι τη χρήση.
Για το Μείγμα Κανέλας-Ζάχαρης:
1. Ανακατεύουμε καλά τη ζάχαρη με την κανέλα.
2. Αφήνουμε στην άκρη, σε ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς, μέχρι τη χρήση.
Για τη Ζύμη:
1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι ολικής, το σκληρό αλεύρι, τον κρόκο, τη ζάχαρη καρύδας και το αλάτι. Τα ανακατεύουμε με τον γάντζο, σε μέτρια προς αργή ταχύτητα, προσθέτοντας σιγά σιγά το νερό, κρατώντας λίγο νερό για να διαλύσουμε τη μαγιά.
2. Όταν η ζύμη αρχίσει να αποκτά σώμα (περίπου 10 λεπτά), προσθέτουμε τη διαλυμένη μαγιά και συνεχίζουμε για άλλα 5 λεπτά.
3. Προσθέτουμε το κακάο και, λίγο λίγο, το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθεί (περίπου 5 λεπτά ακόμα).
4. Η θερμοκρασία της ζύμης πρέπει να είναι περίπου 25°C, για να διατηρηθεί η ελαστικότητά της. Τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ, καλύπτουμε με μεμβράνη και την αποθηκεύουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες.
5. Αφού ωριμάσει η ζύμη, τη βγάζουμε από το ψυγείο και τη χωρίζουμε σε δύο ίσα κομμάτια.
6. Σε έναν ελαφρώς λαδωμένο πάγκο, ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε "κάδρο" 25x25 εκ. Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε όλη την επιφάνεια του ζυμαριού με πινέλο.
7. Ρίχνουμε, κατά βούληση, το μείγμα ζάχαρης-κανέλας ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια.
8. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό και κόβουμε κάθε ρολό σε κομμάτια 3,5 εκ. (7 τεμάχια από κάθε ζύμη). Τοποθετούμε τα κομμάτια στο ταψί και τα σκεπάζουμε με ελαφρώς βρεγμένη πετσέτα ή μεμβράνη. Τα αφήνουμε να διπλασιαστούν σε όγκο (1-2 ώρες).
9. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
10. Χτυπάμε ένα αυγό με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθεί κρόκος και ασπράδι. Αλείφουμε την επιφάνεια των cinnamon rolls με το αυγό, ώστε να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα στο ψήσιμο.
11. Ψήνουμε για 16-20 λεπτά. 12. Αφού κρυώσουν ελαφρώς, προσθέτουμε το Frosting τυριού με σακούλα ζαχαροπλαστικής ή κουτάλι, στην ποσότητα που θέλουμε. Προαιρετικά, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Extra Tips:
▪ Μπορείς να αντικαταστήσεις τη ζάχαρη καρύδας με οποιοδήποτε άλλο είδος ζάχαρης στα ίδια γραμμάρια, μειώνοντας το νερό κατά 10-16 γρ. ανάλογα με τη ζάχαρη που θα επιλέξεις.
▪ Πειραματίσου με Spready’s! Πριν την οδηγία 6 ή μετά την οδηγία 7, άπλωσε την πραλίνα ή την κρέμα που προτιμάς και συνέχισε τη διαδικασία.
▪ Αντί για 40 γρ. νωπή μαγιά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις 18 γρ. ξηρή μαγιά.
▪ Αν ο φούρνος σου δεν έχει αέρα, αύξησε τη θερμοκρασία κατά 10°C.
▪ Το Frosting μπορείς να το ετοιμάσεις από πριν και να το φυλάξεις στο ψυγείο μέχρι τη χρήση.
▪ Τέλος, δοκίμασε να τοποθετήσεις όλα τα Rolls σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, αφού τα κόψεις. Εναλλακτικά, μπορείς να τα δέσεις ελαφρώς κάτω από τη μέση με έναν σπάγγο. Έτσι, δεν θα ανοίξουν κατά το ψήσιμο και θα διατηρήσουν ένα πιο ομοιόμορφο σχήμα.
Τα έκανες πάλι τα μαγικά σου! Τα cinnamon rolls με ζάχαρη καρύδας που μόλις έφτιαξες δεν είναι απλώς γλυκά – είναι μικρά σύννεφα απόλαυσης. Πάρε μια βαθιά ανάσα, απόλαυσε τη μυρωδιά τους και ετοιμάσου για τις πιο αφράτες και νόστιμες μπουκιές που έχεις δοκιμάσει. Είτε τα μοιραστείς είτε τα κρατήσεις για σένα (κανείς δε θα το μάθει!), ένα είναι σίγουρο: αυτά τα rolls θα σου φτιάξουν τη διάθεση ξανά και ξανά!
Η συνταγή έχει την υπογραφή του Executive Pastry Chef Λεωνίδα Βλάχου. Επισκεφθείτε το Instagram του για περισσότερη έμπνευση: @leonidas_pastry
Επισκεφθείτε μας, Θράκης 6 στην Πετρούπολη, ή κάντε τις αγορές σας online στο sweetbay.gr. Σε εμάς θα βρείτε τα πάντα για τη ζαχαροπλαστική, στις πιο προσιτές τιμές. Η εμπειρία 12 ετών στο χώρο της ζαχαροπλαστικής θα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα για να επιτύχετε ό,τι γλυκό και γευστικό έχετε βάλει στο μυαλό σας. Το μόνο που χρειάζεται από πλευράς σας, είναι όρεξη και φαντασία.
*Ορισμένα προϊόντα του ηλεκτρονικού μας καταστήματος ενδέχεται να μην είναι άμεσα διαθέσιμα στο φυσικό μας κατάστημα. Για τη δική σας καλύτερη εξυπηρέτηση, σας προτείνουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά πριν την επίσκεψή σας. Θα χαρούμε να σας ενημερώσουμε για τη διαθεσιμότητα των προϊόντων που σας ενδιαφέρουν.
Sweetbay - Enjoy the Delicious side of Life.