Αποτελεί ένα από τα πιο γνωστά και δημοφιλή γλυκά παγκοσμίως, ειδικά το καλοκαίρι. Δροσερό και ελαφρύ, είναι ένα από τα must have για κέρασμα στο σπίτι. Το cheesecake, αυτό το υπέροχο γλυκό του οποίου η πιο γνωστή εκδοχή έρχεται από τη Νέα Υόρκη, είναι τόσο εύγευστο όσο και εύκολο στην παρασκευή.

Και για όσους δεν το ξέρουν, μπορεί να έγινε γνωστό ως ένα γλυκό που έρχεται από τις ΗΠΑ, αλλά η πρώτη συνταγή cheesecake έχει αναφερθεί τον 5ο αιώνα π.Χ. στη Σάμο. Ναι, το cheesecake έχει αρχαία ελληνική καταγωγή.

Πάμε λοιπόν να το γευτούμε!

Συνταγή cheesecake

Υλικά:

250 γρ. μπισκότα (π.χ. digestive biscuits)

100 γρ. βούτυρο (λιωμένο)

600 γρ. κρέμα τυρί (π.χ. cream cheese)

200 γρ. Ζάχαρη άχνη

250 γρ. κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας φρέσκα φρούτα ή σιρόπι με γεύση της επιλογής σας (προαιρετικά)

Οδηγίες:

1.Σε ένα μπλέντερ ή μίξερ τρίβετε τα μπισκότα μέχρι να μετατραπούν σε ένα σκόνη. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε καλά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα.

2.Απλώστε το μείγμα των μπισκότων σε μία στρογγυλή φόρμα για τάρτα με αποσπώμενη βάση, πιέστε καλά και ομοιόμορφα για να σχηματιστεί η βάση του cheesecake. Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για περίπου 15 - 20 λεπτά για να κρυώσει.

3.Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το κρεμώδες τυρί με τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να γίνει ένα λείο κρεμώδες μείγμα.

4.Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να δέσει το μείγμα.

5.Αδειάστε την κρέμα πάνω από τη βάση που έχετε στη φόρμα. Με μία σπάτουλα απλώνετε ομοιόμορφα.

6.Αφήστε το cheesecake να κρυώσει στη θερμοκρασία του δωματίου για περίπου 1 ώρα, και στη συνέχεια βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, ή καλύτερα αρκετές ώρες ή ακόμη και όλη τη νύχτα.

7.Τέλος, αφαιρείτε το cheesecake από τη φόρμα και περιχύνετε από πάνω τη μαρμελάδα ή το γλυκό κουταλιού της αρεσκείας σας.

8. Πριν σερβίρετε, διακοσμήστε την cheesecake με φρέσκα φρούτα ή σιρόπι με γεύση της επιλογής σας.

Κόψτε σε φέτες και απολαύστε!

Αυτή η συνταγή θα σας χαρίσει ένα νόστιμο, κρεμώδες γλυκό που θα ενθουσιάσει τους λάτρεις των cheesecakes. Απολαύστε το σε οποιαδήποτε περίσταση ή απλά για να χαρίσετε μια γευστική απόλαυση στον εαυτό σας!

Σας αρέσουν οι πειραματισμοί με συνταγές γλυκών; Τότε επισκεφθείτε μας! Θα μας βρείτε Θράκης 6 στην Πετρούπολη. Μπορείτε επίσης να κάνετε τις αγορές σας online στο sweetbay.gr. Σε εμάς θα βρείτε τα πάντα για τη ζαχαροπλαστική, στις πιο προσιτές τιμές. Η εμπειρία 12 ετών στο χώρο της ζαχαροπλαστικής θα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα για να επιτύχετε ό,τι γλυκό και γευστικό έχετε βάλει στο μυαλό σας. Το μόνο που χρειάζεται από πλευράς σας, είναι όρεξη και φαντασία.

Sweetbay - Enjoy the Delicious side of Life.