Γλυκιές δημιουργίες από ατόφιο χρυσάφι. Γίνεται; και όμως γίνεται. Ο χρυσός δεν είναι πιά ένα υλικό που χρησιμοποιείται μόνο για την δημιουργία κοσμημάτων, αλλά έχει πλέον θέση και στην κουζίνα μας και ειδικότερα στη ζαχαροπλαστική. Ο βρώσιμος χρυσός είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην υψηλή γαστρονομία και προσφέρει λάμψη στα πιάτα και στα γλυκά μας.

Η ιστορία του βρώσιμου χρυσού

Η χρήση του πολύτιμου αυτού μετάλλου ως τροφή, μπορεί να έχει αποκτήσει ξεχωριστή δημοφιλία στις μέρες μας, αλλά δεν είναι κάτι νέο. Τουναντίον, οι άνθρωποι είχαν εντυπωσιαστεί από τον χρυσό και τον έβαλαν στα πιάτα τους τουλάχιστον 5.000 χρόνια πριν. Οι ρίζες αυτής της ιδιαίτερης συνήθειας, που χάνονται από τα βάθη της ιστορίας, ξεκίνησαν από την ανατολή όπου η χρησιμοποίηση του χρυσού ως συστατικό τροφής έγινε κυρίως για ιερούς σκοπούς. Παράλληλα, εκτός της ιερότητας που του είχαν προσδώσει οι αρχαίοι Αιγύπτιοι, ο χρυσός θεωρούταν πως είχε και ευεργετικές ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό, κάτι που από πολλούς πιστεύεται μέχρι σήμερα.

Τι ακριβώς είναι ο βρώσιμος χρυσός

Πρόκειται για φύλλα χρυσού, τα οποία είναι 100% ασφαλή για κατανάλωση, ο βρώσιμος χρυσός είναι εγκεκριμένος τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως επίσημο και ασφαλές πρόσθετο τροφίμων. Είναι δε κατασκευασμένος από 99,9% χρυσό 23 καρατίων και η παραγωγή του γίνεται με την τήξη καθαρού χρυσού σε θερμοκρασία μεγαλύτερη των 1.000 βαθμών κελσίου. Οι ράβδοι χρυσού που δημιουργούνται τεντώνονται μέσα από ειδικούς κυλίνδρους μέχρι να φτάσουν το πάχος των 0,0001 χιλιοστών. Καθώς ο χρυσός είναι ένα από τα πιο ελατά μέταλλα, το κάθε φύλλο χρειάζεται τουλάχιστον 2 εβδομάδες για να κατασκευαστεί.

Η χρήση του βρώσιμου χρυσού σήμερα

Στις μέρες μας, τόσο στην υψηλή γαστρονομία όσο και στη ζαχαροπλαστική, ο βρώσιμος χρυσός αποτελεί ένα εξαιρετικό διακοσμητικό στοιχείο το οποίο κάνει, κυριολεκτικά, τις δημιουργίες μας να αστράφτουν. Χρησιμοποιείται τόσο στα γλυκά, όσο και στη διακόσμηση των κοκτέιλ και προσφέρει ξεχωριστή λάμψη αλλά και την αίσθηση της πολυτέλειας. Με λίγα λόγια η χρήση του βρώσιμου χρυσού μετατρέπει τα γλυκά, τα κέικ ή τις τούρτες μας σε πραγματικά έργα τέχνης.

Πώς να χρησιμοποιήσω τον βρώσιμο χρυσό

Η χρήση του βρώσιμου χρυσού στο σπίτι είναι εξαιρετικά εύκολη και τα αποτελέσματά της απογειώνουν τις δημιουργίες σας. Το μόνο που χρειάζεστε είναι όρεξη και φαντασία. Μπορείτε είτε να προσθέσετε μία απλή πινελιά χρυσού στα γλυκά σας, είτε και να επικαλύψετε ολόκληρη τούρτα. Ενδεικτικά, εκτός από την διακόσμηση των τουρτών, ή της ζαχαρόπαστας που καλύπτει τις τούρτες, ο βρώσιμος χρυσός μπορεί να διακοσμήσει τα εκλέρ σας ή και τα μακαρόν, ώστε να τους προσδώσουν την απαραίτητη πολυτέλεια και να εντυπωσιάσουν τους καλεσμένους σας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και σε παγωτό, ενώ εντυπωσιακές δημιουργίες μπορούν να γίνουν και πάνω σε σοκολάτα. Σίγουρα όμως δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τη χρήση του σε ζαχαρόπαστα λουλουδιών, αν επιθυμείτε να κάνετε τα λουλούδια σας κυριολεκτικά να αστράφτουν.

Βρώσιμος χρυσός στο Sweetbay

Στο Sweetbay μπορείτε να βρείτε μία μεγάλη ποικιλία σε προϊόντα βρώσιμου χρυσού ή και βρώσιμου ασημιού είτε σε φύλλα, είτε σε νιφάδες και να απογειώσετε ακόμα και τις πιο απλές δημιουργίες σας ενώ θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε και όλα τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν ώστε να πετύχετε ένα πραγματικά εντυπωσιακό γλυκό.

Μπορείτε να μας επισκεφθείτε στο κατάστημά μας, Θράκης 6 στην Πετρούπολη, ή ακόμα και να κάνετε τις αγορές σας online στο sweetbay.gr. Στο Sweetbay θα βρείτε τα πάντα για τη ζαχαροπλαστική, στις πιο προσιτές τιμές. Η εμπειρία 12 ετών στο χώρο της παρασκευής γλυκών θα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα για να επιτύχετε ό,τι γλυκό και γευστικό έχετε βάλει στο μυαλό σας. Το μόνο που χρειάζεται από πλευράς σας, είναι όρεξη και φαντασία.

Βρείτε όλα τα προϊόντα από βρώσιμο χρυσό και ασήμι.

Sweetbay - Enjoy the Delicious side of Life.