Η ζελατίνη είναι ένα προϊόν ζωικής προέλευσης, που λαμβάνεται από το χοιρινό. Έχει
δύο αμινοξέα: προλίνη και υδροξυπρολίνη, οι οποίες έχουν θετικό
αντίκτυπο στην ανάκαμψη του συνδετικού ιστού. Η ζελατίνη παράγεται από
το καθαρό δέρμα χοίρων που προέρχονται από ελεγχόμενες βιολογικές
κτηνοτρο..
Η ζελατίνη, ένα πολύ διαδεδομένο συστατικό για την παρασκευή
φαγητών αλλά κυρίως γλυκών, είναι ζωικής προέλευσης και η κύρια ιδιότητά
της είναι η πηκτικότητα. Λαμβάνεται από τα οστά των ζώων, είναι καθαρή πρωτεΐνη και
εντοπίζεται στο συνδετικό ιστό. Η
ζελατίνη αποτελεί πηκτικό μέσο και χρη..
Νισεστέ(ς) είναι η εμπορική ονομασία του άμυλου καλαμποκιού και είναι το
ίδιο με το άνθος αραβοσίτου, το κορν φλάουρ και τη μαϊζένα.
Χρησιμοποιείται όχι μόνον σε σάλτσες ή κρέμες αλλά και συμπληρωματικά σε
ζύμες με αλεύρι (εννοείται σιταριού), όπως π.χ. σε κέικ.Διατροφική αξία ανά 100gr.:Ενέργ..
Ξηρή μαγιά από πρώτες ύλες βιολογικής καλλιέργειας, χωρίς χημικά
πρόσθετα. Ένα θρεπτικό διάλυμα από βιολογικούς κόκκους, καθαρό νερό
πηγής και επιλεγμένα ένζυμα. Ένα σακουλάκι βιολογική μαγιά Lecker's ισοδυναμεί με ½ κύβο νωπής μαγιάς και αρκεί για 500 γραμμάρια αλεύρι.Ανάλυση συσκευασμένο..
Η θρεπτική αξία της μάκα είναι υψηλή, παρόμοια με τους σπόρους δημητριακών, όπως το σιτάρι και το ρύζι. Η
μάκα είναι πλούσια σε μεταλλικά ιχνοστοιχεία και ειδικότερα σελήνιο,
ασβέστιο, μαγνήσιο, και σίδηρο και περιέχει λιπαρά οξέα, μεταξύ άλλων
λινολεϊκό οξύ, παλμιτικό οξύ και ελαϊκά οξέα, καθ..
To μπέϊκιν πάουντερ είναι ένα σημαντικό συστατικό που
βοηθάει στην διόγκωση της ζύμης σε μια ευρεία ποικιλία προϊόντων
ζαχαροπλαστικής . Είναι ιδανικό για κέικ ή άλλα γλυκίσματα. Εάν δεν το έχετε
στο ντουλάπι σας για τη συνταγή είναι αρκετά εύκολο να το αντικαταστήσετε. Χρησιμοποιήστε
μαγειρική ..