Τα Κούλουμα είναι ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας στην εξοχή, κυρίως σε οικογενειακό περιβάλλον, με τη συνοδεία μουσικής και παραδοσιακών, νηστίσιμων (ή σαρακοστιανών) εδεσμάτων. Πρόκειται για μία θρησκευτική γιορτή, που συμβολίζει τη λήξη της αποκριάς και σηματοδοτεί την έναρξη της Μεγάλης Σαρακοστής. Κατά την εκκλησιαστική παράδοση, είναι η μεγαλύτερη νηστεία, που οδηγεί στην γιορτή του Πάσχα. Κάθε χρόνο, κατά τη διάρκεια της γιορτής, οι ανθρώποι ανυπομονούν να απολαύσουν τις γλυκές απολαύσεις που συνοδεύουν αυτήν την παράδοση. Από τους παραδοσιακούς λουκουμάδες μέχρι τα νέα και καινοτόμα γλυκά όπως ο Σιμιγδαλενιος Χαλβας, η ποικιλία των γεύσεων και των συνταγών είναι ατελείωτη.


Τα Μείγματα και οι Φόρμες του SweetBay για τα Κούλουμα

Στο SweetBay δεσμευόμαστε να φέρνουμε την αγάπη και την ευτυχία αυτήν την περίοδο στο τραπέζι σας με τα προϊόντα μας! Γι’ αυτό σας προσφέρουμε τα δύο πιο κατάλληλα Μείγματά μας για τα Κούλουμα, το Μείγμα Sweetbay Λουκουμάδες Mix και το Μείγμα Sweetbay Cake Season Choco Vegan. Επίσης, όπως όλοι γνωρίζουμε ο Σιμιγδαλένιος Χαλβάς είναι κύριο γλυκό της ημέρες αυτές, οπότε το SweetBay σας προτείνει μερικές Φόρμες για το συγκεκριμένο γλυκό.


Μείγμα Sweetbay Λουκουμάδες Mix

Το SweetBay σας προτείνει για την περίοδο αυτή το Μείγμα Λουκουμάδες Mix, με το οποίο σε 4 μόλις βήματα είστε έτοιμοι να απολαύσετε με την οικογένεια ή τους φίλους σας τραγανούς απ’έξω και αφράτους από μέσα Λουκουμάδες! Συνδυάστε τους με μέλι ή με σοκολάτα ανάλογα τις προτιμήσεις σας και ενθουσιάστε τους όλους. Τα βήματα για να τους φτιάξετε είναι παρακάτω.


Πώς θα τους φτιάξετε:

  • Βήμα 1: Σε έναν κάδο μίξερ, προσθέστε 500gr από το μείγμα, 400gr νερό και 25gr μαγιά.
  • Βήμα 2: Με τη 2η ταχύτητα του μίξερ, χτυπήστε τα υλικά για 8-10 λεπτά, μέχρι να έχετε μια ομοιόμορφη ζύμη.
    Βήμα 3: Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα μπωλ και καλύψτε την με μια πετσέτα. Αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί για περίπου 45 λεπτά.
  • Βήμα 4: Με ένα κουτάλι, κόψτε μικρά κομμάτια ζύμης και τηγανίστε τα σε ένα βαθύ τηγάνι με καυτό λάδι (περίπου 180°C) μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα

Μείγμα Sweetbay Cake Season Choco Vegan

Το SweetBay με το Μείγμα Cake Season Choco Vegan σας δίνει τη δυνατότητα να παρασκευάσετε πεντανόστιμο, σοκολατένιο Vegan Κέικ με απλά βήματα και σε πολύ μικρό χρόνο, χαρίζοντάς σας μαγικές στιγμές γευστικής απόλαυσης! Είναι το πιο κατάλληλο γλυκό για εκείνους που νηστεύουν αλλά και για τους Vegan φίλους μας. Με φυσικά συστατικά και γεύση που ικανοποιεί ακόμα και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις της σοκολάτας, αυτό το Μείγμα είναι η ιδανική επιλογή για μια υγιεινή και νόστιμη απόλαυση κατά τη διάρκεια της νηστείας! Ο τρόπος παρασκευής του αναγράφεται παρακάτω.


Πώς να το φτιάξετε:

  • Βήμα 1: Προσθέτετε στον κάδο του μίξερ το μείγμα, το νερό και το ηλιέλαιο αφού πρώτα τα έχετε ζυγίσει και χτυπάτε σε αργή ταχύτητα με το εξάρτημα φτερό για 5 λεπτά περίπου.
  • Βήμα 2: Αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά τοποθετείτε το μείγμα με την βοήθεια μιας σπάτουλας σε ταψί ή φόρμα βουτυρωμένα ή χρησιμοποιώντας σπρέι λαδιού και ψήνετε στους 160-180°C για 50-60 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο.
  • Βήμα 3: Μόλις ψηθεί το κέϊκ αφήνετε να κρυώσει για 5-10 λεπτά στην συνέχεια ξεφορμάρετε και σερβίρετε συνδυάζοντας το με κανέλα και ξηρούς καρπούς.


Φόρμες για Σιμιγδαλένιο Χαλβά

Φτιάξτε τον αγαπημένο σας Σιμιγδαλένιο Χαλβά με τη βοήθεια του SweetBay που σας προσφέρει υπέροχες Φόρμες για Σιμιγδαλένιο Χαλβά με τις οποίες θα αναβαθμίσετε με τον πιο ποιοτικό τρόπο την εργαλειοθήκη ζαχαροπλαστικής σας! Ενδεικτικές Φόρμες για Χαλβά είναι η Φόρμα Πουτίγκας Αντικολλητική, η Φόρμα Αλουμινίου Αντικολλητική και η Φόρμα Αντικολλητική Δαχτυλίδι Κατσαρό με ανοδιωμένο αλουμίνιο, τις οποίες θα ανακαλύψετε στο site μας και θα επιλέξετε όποια ταιριάζει για τις ανάγκες σας!


Φτιάξτε με τα προϊόντα του SweetBay τα αγαπημένα σας παραδοσιακά, σπιτικά γλυκά για τα Κούλουμα και ενθουσιάστε τους φίλους και τους συγγενείς σας! Ας φέρουμε μαζί τη χαρά της γιορτής στο τραπέζι σας και ας δημιουργήσουμε αξέχαστες στιγμές γεμάτες γεύση και αγάπη!


Επισκεφθείτε μας, Θράκης 6 στην Πετρούπολη, ή κάντε τις αγορές σας online στο sweetbay.gr. Σε εμάς θα βρείτε τα πάντα για τη ζαχαροπλαστική, στις πιο προσιτές τιμές. Η εμπειρία 12 ετών στο χώρο της ζαχαροπλαστικής θα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα για να επιτύχετε ό,τι γλυκό και γευστικό έχετε βάλει στο μυαλό σας. Το μόνο που χρειάζεται από πλευράς σας, είναι όρεξη και φαντασία.


Sweetbay - Enjoy the Delicious side of Life.