Αυτή η εκπληκτική συνταγή για την αγαπημένη μας Lemon Pie θα σας ταξιδέψει σε έναν κόσμο γεμάτο γεύσεις και αρώματα. Με την τραγανή βάση, την αφράτη κρέμα και την απίστευτη μαρέγκα, αυτή η λεμονόπιτα θα κλέψει τις εντυπώσεις σε κάθε σας γεύμα. Το λεμόνι δίνει την αναζωογονητική του φρεσκάδα και η ελαφριά υφή της καθιστά ιδανική για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Είναι το απόλυτο γλυκό κέρασμα μετά από ένα πλούσιο γεύμα ή μια γευστική απόλαυση για κάθε στιγμή της ημέρας.

Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε τον κόσμο των αρωματικών γεύσεων με μία δροσερή, καλοκαιρινή Lemon Pie!

Συνταγή για Lemon Pie

Υλικά για τη ζύμη:

200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

25 γραμμάρια ζάχαρη άχνη

100 γραμμάρια βούτυρο παγωμένο κομμένο σε κύβους

1 κρόκος αυγού

1 κουταλιά της σούπας κρύο νερό

1 πρέζα αλάτι

Υλικά για την κρέμα λεμονιού:

200 γραμμάρια ζάχαρη

30 γραμμάρια κορν φλάουρ

Ξύσμα από 3 λεμόνια

Χυμός από 3 λεμόνια

Χυμός από 1 πορτοκάλι

Χυμός από 1 λάιμ

55 γραμμάρια βούτυρο σε κομματάκια

3 κρόκοι

1 αυγό

350 γραμμάρια νερό

Υλικά για τη μαρέγκα:

4 ασπράδια

1 πρέζα αλάτι

200 γραμμάρια ζάχαρη

1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση για τη ζύμη

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο.

Ανακατεύουμε το βούτυρο με το μείγμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά το παγωμένο νερό συνεχίζοντας το ανακάτεμα του μείγματος ενώ ταυτόχρονα προσέχουμε η ζύμη μας να μην έχει πολύ νερό.

Στη συνέχεια ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη μας να γίνει μία ομοιόμορφη μπάλα. Πιέζουμε τη μπάλα της ζύμης μέχρι να γίνει επίπεδη και στη συνέχεια την βάζουμε στο ψυγείο μέσα σε μεμβράνη για μισή ώρα.

Βγάζουμε την επίπεδη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με έναν πλάστη. Στη συνέχεια τοποθετούμε τη ζύμη σε βάση τάρτας και την πιέζουμε μέχρι να στρώσει καλά.

Τέλος, ψήνουμε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.

Εκτέλεση για την κρέμα

Ξεκινάμε βάζοντας σε ένα μπολ νερό και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.

Παράλληλα, σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, έως ότου το μίγμα γίνει ομοιογενές.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και αδειάζουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και μόλις αρχίσει το μίγμα να ζεσταίνεται προσθέτουμε από το άλλο μπολ το μίγμα με το κορν φλάουρ.

Ανακατεύουμε συνεχώς την κρέμα μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να ενωθεί με το μίγμα.

Αδειάζουμε την κρέμα ζεστή στην βάση της τάρτας.

Εκτέλεση για τη μαρέγκα

Ξεκινάμε βάζοντας νερό, ζάχαρη και κορν φλάουρ σε ένα μικρό κατσαρολάκι το νερό. Βράζουμε για ένα λεπτό σε δυνατή φωτιά και ταυτόχρονα ανακατεύουμε.

Βάζουμε τα ασπράδια με το αλάτι στο μίξερ και τα χτυπάμε σε σφιχτή μαρέγκα. Χωρίς να σταματήσουμε το μίξερ, ρίχνουμε με συνεχή ροή το μίγμα του νερού με τη ζάχαρη.

Βάζουμε την μαρέγκα σε ένα κορνέ και γαρνίρουμε την επιφάνεια της τάρτας. Έπειτα, βάζουμε την τάρτα στο γκριλ του φούρνου, έως ότου η μαρέγκα πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Αυτό ήταν, το lemon pie μας είναι ΄έτοιμο!

Καλή σας απόλαυση!