Οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι γεμάτες με αναμνήσεις και γεύσεις που μας ξυπνούν τη χαρά και το πνεύμα της εορταστικής περιόδου. Οι γλυκές απολαύσεις των εορταστικών ημερών έχουν τον πρώτο λόγο και ο κόσμος χωρίζεται σε δύο μεγάλα στρατόπεδα: σε εκείνους που λατρεύουν τα μελομακάρονα και σε αυτούς που προτιμούν τους κουραμπιέδες. Αλλά ας μην κοροΪδευόμαστε, τα Μελομακάρονα νικούν αυτή τη μάχη κάθε χρόνο, καθώς είναι ο «βασιλιάς» των Χριστουγέννων, το γλυκό που αγαπούν και τρώνε με πολύ μεγάλη επιθυμία μικροί και μεγάλοι για να νιώσουν τη γλύκα και τη ζεστασιά των γιορτών. Τα μελομακάρονα κατατάσσονται όπως και οι κουραμπιέδες στα πατροπαράδοτα εθνικά γλυκίσματα, που θεωρούνται απαραίτητα σε κάθε ελληνικό σπίτι ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων.

Το Μείγμα SweetBay Μελομακάρονο 

Το SweetBay φέρνει στο σπίτι σας το νέο Μείγμα SweetBay Μελομακάρονο και σας δίνει τη δυνατότητα να παρασκευάσετε στο σπίτι γευστικά, ζουμερά Χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα γρήγορα και χωρίς κόπο. Το SweetBay με αυτό το Μείγμα σας συνδέει με όμορφες αναμνήσεις του παρελθόντος, αφού η κάθε μπουκιά θυμίζει γιορτινές στιγμές από την παιδική σας ηλικία και σας ενώνει με τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Μπορείτε να τα μοιραστείτε με την οικογένεια ή τους φίλους σας και να κάνετε τη δημιουργία των δικών σας Χριστουγεννιάτικων Μελομακάρονων μια διασκεδαστική εμπειρία ζαχαροπλαστικής! Με 4 πολύ απλά και εύκολα βήματα, μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας Μελομακάρονα και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας. Με το Μείγμα Sweetbay Μελομακάρονο, η απόλαυση είναι στα χέρια σας. Ζήστε τη γλυκιά εμπειρία της ζαχαροπλαστικής στο σπίτι!



Συνταγή SweetBay Μελομακάρονα:


  • Βήμα 1: Φτιάχνετε πρώτα το σιρόπι γιατί θα το χρειαστείτε κρύο. Τοποθετείτε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, την ζάχαρη, το ξύλο κανέλας και αφήνετε να βράσουν. Μόλις το σιρόπι πάρει μία βράση αποσύρετε από τη φωτιά, προσθέτετε το μέλι, ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει.
  • Βήμα 2: Προσθέτετε στον κάδο του μίξερ το μείγμα 500gr, το ηλιέλαιο 240gr, το νερό 105gr και χτυπάτε σε αργή ταχύτητα για 2 λεπτά.
  • Βήμα 3: Μορφοποιείτε την ζύμη σε τεμάχια των 30gr, τα τοποθετείτε σε λαμαρίνα ή ταψί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν ωραίο χρώμα.
  • Βήμα 4: Μόλις βγάλετε τα μελομακάρονα από τον φούρνο τα βουτάτε κατευθείαν στο κρύο σιρόπι για 30 δευτερόλεπτα περίπου την κάθε πλευρά, τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε σχάρα να κρυώσουν. Τοποθετείτε τα μελομακάρονα σε πιατέλα και προσθέτετε χοντροκομμένο καρύδι.


Με το νέο Μείγμα SweetBay Μελομακάρονο μπορείτε να παρασκευάσετε στο σπίτι εύκολα και γρήγορα τα αγαπημένα σας ζουμερά, γιορτινά μελομακάρονα και να τα συνδυάσετε με τον πρωινό σας καφέ ή το γάλα, ακόμη και ως δώρο σε μία επίσκεψη σε αγαπημένους συγγενείς και φίλους. Δημιουργήστε τη ζεστή ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων στο σπίτι σας με το πιο απολαυστικό γλυκό αυτής της περιόδου!


Επισκεφθείτε μας, Θράκης 6 στην Πετρούπολη, ή κάντε τις αγορές σας online στο sweetbay.gr. Σε εμάς θα βρείτε τα πάντα για τη ζαχαροπλαστική, στις πιο προσιτές τιμές. Η εμπειρία 12 ετών στο χώρο της ζαχαροπλαστικής θα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα για να επιτύχετε ό,τι γλυκό και γευστικό έχετε βάλει στο μυαλό σας. Το μόνο που χρειάζεται από πλευράς σας, είναι όρεξη και φαντασία.


Sweetbay - Enjoy the Delicious side of Life.