Το Panettone θεωρείται ως το παραδοσιακό γλυκό των Χριστουγέννων για τους Ιταλούς, το οποίο το βρίσκουμε στολισμένο στις βιτρίνες και τις προθήκες των αρτοποιείων και ζαχαροπλαστείων. Η καταγωγή του “panettone” εντοπίζεται στο Μιλάνο, ενώ οι μύθοι γύρω από την ιστορία του είναι ποικίλοι.Ένας από τους θρύλους αναφέρει ότι ο αρτοποιός ενός μεσαιωνικού χωριού των 15ο αιώνα στην Ιταλία, o Antonio (Tony) είχε ερωτευτεί μία πριγκίπισσα και για να εντυπωσιάσει τους αυλικούς και τον βασιλιά αυτοσχεδίασε φτιάχνοντας ένα γλυκό ψωμί. Ο βασιλιάς  ενθουσιάστηκε από το ψωμί, κι έτσι του έδωσε το όνομα του δημιουργού του : το ψωμί του Αντώνη, δηλαδή Pane de Tony, απ’ όπου προέκυψε το όνομα Panettone. Με την πληθώρα των τρόπων που μπορεί κανείς να τα διακοσμήσει, τα Panettone στολίζουν τα καταστήματα και δίνουν μια ακόμα πιο γιορτινή αίσθηση. Για τη γιορτινή περίοδο των Χριστουγέννων το Panettone είναι πλέον μια αγαπημένη επιλογή, η οποία έχει κερδίσει επάξια τη θέση της στο γιορτινό τραπέζι.


Μείγμα SweetBay Panettone

Το SweetBay είναι εδώ για να φέρει τα Panettone σπίτι σας με δική σας πρωτοβουλία στην παρασκευή τους και να σας χαρίσει ατελείωτες στιγμές γευστικής σπιτικής απόλαυσης με το νέο Μείγμα Sweetbay Panettone! Με το Μείγμα αυτό, έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε την αυθεντική γεύση Panettone στο σπίτι σας, εύκολα, γρήγορα και χωρίς καθόλου κόπο. Ποιός δε θα ήθελε να μπορεί να φτιάχνει μόνος του στο σπίτι αυτό το αφράτο, πεντανόστιμο γλυκό των Χριστουγέννων και να γλιτώσει την πολυκοσμία στα ζαχαροπλαστεία και στα μαγαζιά εκείνες τις γιορτινές ημέρες του χρόνου; Εμπιστευτείτε μας για τη δημιουργία του πιο γευστικού, σπιτικού, Χριστουγεννιάτικου Panettone που όλοι σίγουρα θα λατρέψετε και θα μοιραστείτε με τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Ανακαλύψτε παρακάτω τη συνταγή με τα 5 απλά βήματα και κάντε την παρασκευή των δικών σας Panettone μια διασκεδαστική εμπειρία ζαχαροπλαστικής στο σπίτι!




Συνταγή Panettone:


  • Βήμα 1. Προσθέστε στον κάδο του μίξερ το μείγμα 1kg, το βούτυρο 200gr, την μαγιά 25gr, το νερό 175gr και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για 5 λεπτά περίπου μέχρι να δημιουργήσετε μια ζύμη.
  • Βήμα 2. Προσθέστε τα αβγά και τους κρόκους σε 2-3 δόσεις και χτυπήστε σε μέτρια ταχύτητα για 15 λεπτά περίπου.
  • Βήμα 3. Όταν η ζύμη αρχίζει και ξεκολλάει από τα τοιχώματα του κάδου την αφαιρείτε και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά καλύπτοντας την με μια μεμβράνη.
  • Βήμα 4. Στην συνέχεια πλάθετε μπαλάκια των 250gr, τα τοποθετείτε σε φόρμα Pandoro και αφήνετε να ξεκουραστεί για 2,5 ώρες περίπου μέχρι η ζύμη να φτάσει περίπου στο χείλος της φόρμας.
  • Βήμα 5. Χαράξτε έναν σταυρό στην κορυφή της ζύμης, τοποθετείστε το βούτυρο 50gr και ψήστε στον αέρα στους 155°C για περίπου 30-35 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Η θερμοκρασία στην καρδιά του Panettone πρέπει να είναι 90-95°C.


Το Panettone δεν απολαμβάνεται μόνο ως γλυκό, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε διάφορα εκπληκτικά γαστρονομικά πιάτα. Προσθέστε το σε παγωτό, μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμη και το αγαπημένο σας σπιτικό, λαχταριστό τιραμισού. Οι επιλογές είναι ατελείωτες! Δωρίστε το σε μία επίσκεψη με φίλους ή στην οικογένειά σας, ένα πακέτο Panettone με το Μείγμα του SweetBay είναι το ιδανικό δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Συνοδευόμενο από μια κομψή, γιορτινή συσκευασία, αποτελεί μια γευστική έκπληξη που θα εκτιμηθεί και θα λατρευτεί. Ένα γλυκό που φέρνει μαζί του τη μαγεία των Χριστουγέννων!


Επισκεφθείτε μας, Θράκης 6 στην Πετρούπολη, ή κάντε τις αγορές σας online στο sweetbay.gr. Σε εμάς θα βρείτε τα πάντα για τη ζαχαροπλαστική, στις πιο προσιτές τιμές. Η εμπειρία 12 ετών στον χώρο της ζαχαροπλαστικής θα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα για να επιτύχετε ό,τι γλυκό και γευστικό έχετε βάλει στο μυαλό σας. Το μόνο που χρειάζεται από πλευράς σας, είναι όρεξη και φαντασία.


Sweetbay - Enjoy the Delicious side of Life.