Δεν υπάρχει άνθρωπος που να του αρέσει η ζαχαροπλαστική και να μην έχει στην κουζίνα του κουπ πατ (ή κουπάτ) και μάλιστα σε αρκετά μεγάλη ποικιλία. Γεγονός που μόνο τυχαίο δεν είναι καθώς τόσο η ανεξάντλητη ποικιλία τους σε σχέδια και μεγέθη, όσο και η προσιτή τιμή τους, τα καθιστούν από τα πιο δημοφιλή εργαλεία σε κάθε κουζίνα που θέλει να μετατραπεί σε μίνι εργαστήριο ζαχαροπλαστικής.

Η εξαιρετικά απλή χρήση τους μας επιτρέπει χωρίς ιδιαίτερο κόπο και χρόνο να δημιουργήσουμε εντυπωσιακά για κάθε περίσταση, είτε πρόκειται να φτιάξουμε καρδιές για του Αγίου Βαλεντίνου, Πασχαλινά αυγά και λαγουδάκια, Halloween κολοκύθες, είτε μικρούς Άγιους Βασίληδες και δεντράκια για τις γιορτές, είτε οτιδήποτε άλλο περάσει από το μυαλό μας, τα μπισκότα μεταμορφώνονται σε μικρά έργα τέχνης και δίνουν ξεχωριστή ομορφιά στο τραπέζι μας.

Τα κουπ πατ μπορεί να τα βρει κανείς είτε σε μεταλλική, είτε σε πλαστική μορφή. Επίσης είναι είτε μονής, επίπεδης επιφάνειας, είτε ανάγλυφης ώστε να αποτυπώνονται λεπτομέρειες του σχεδίου πάνω στο μπισκότο για ακόμα πιο εντυπωσιακές δημιουργίες. Κάθε κουπ πατ από διαφορετικό υλικό έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και τις δικές του ιδιαιτερότητες.



Κουπ πατ – πώς το χρησιμοποιούμε

Εάν θέλετε να δοκιμάσετε τις χρήσεις του κουπ πατ και να δημιουργήσετε περίπλοκα σχήματα στα μπισκότα σας θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα ώστε να εξασφαλίσετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Πρώτα απ’ όλα να αναφέρουμε πως η ζύμη για μαλακά (και όχι τραγανά) μπισκότα είναι πιο εύπλαστη και μας επιτρέπει να επιτύχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Δεν ξεχνάμε ποτέ να αλευρώνουμε την επιφάνεια που θα επεξεργαστούμε τη ζύμη μας, είτε αυτή είναι ο πάγκος μας, είτε χρησιμοποιούμε χαρτί ψησίματος. Αφού τοποθετήσουμε τη ζύμη μας στην αλευρωμένη επιφάνεια ρίχνουμε επιπλέον λίγο αλεύρι και επάνω της και ξεκινάμε να τη ζυμώσουμε μέχρι να πάρει το σχήμα της μπάλας. Όταν επιτύχουμε το επιθυμητό σχήμα, ξεκινάμε να την ανοίγουμε σιγά σιγά με τον πλάστη μας μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο λεπτό στρώμα. Τώρα είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσουμε τα κουπ πατ μας. Χρειάζεται προσοχή στο κόψιμο ώστε να χρησιμοποιηθεί η μεγαλύτερη δυνατή ποσότητα ζύμης, για τον λόγο αυτό θα πρέπει τα σχήματά μας να είναι σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους. Καλό είναι να πασπαλίσουμε και το κουπ πατ με αλεύρι ανάμεσα σε κάθε μπισκότο.

Κουπ πατ στο Sweetbay.gr

Στο Sweetbay θα βρείτε μία τεράστια γκάμα από κουπ πατ όλων των ειδών σε πολλά διαφορετικά και ευφάνταστα σχέδια, ιδανικά για κάθε περίσταση. Ανακαλύψτε την τεράστια γκάμα μας και εμπνευστείτε για τις επόμενές σας δημιουργίες.

Βρείτε μας, Θράκης 6 στην Πετρούπολη, ή πραγματοποιείστε τις αγορές σας online στο sweetbay.gr. Θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε τα πάντα για τη ζαχαροπλαστική, στις πιο προσιτές τιμές. Η εμπειρία 12 ετών στο χώρο της παρασκευής γλυκών θα σας προσφέρει όλα τα απαραίτητα για να επιτύχετε ό,τι γλυκό και γευστικό έχετε βάλει στο μυαλό σας. Το μόνο που χρειάζεται από πλευράς σας, είναι όρεξη και φαντασία.

Sweetbay - Enjoy the Delicious side of Life.